Go directly to content
Go directly to font size and contrast
Servicenavigation
DFG Homepage
Disclaimer / Copyright
|
Help
|
Data Monitor
English
Hauptnavigation
Search
Catalogue
People Index
Location Index
About GEPRIS
Project Details
Back
Institution
Karlsruher Institut für Technologie (KIT)
Institut für Bio- und Lebensmitteltechnik
Bereich I: Lebensmittelverfahrenstechnik
Address
Kaiserstraße 12
76131 Karlsruhe
Deutschland
GERiT
This institution in GERiT
76131 Karlsruhe
Projects
Priority Programmes
Completed projects
Dispergieren von Feststoffpartikeln in Flüssigkeiten
(Applicant
Schubert, Helmar
)
Experimental and numerical investigations on the effects of cavitation and flow-related collisions on aggregate formation and loss of activity after cell disruption in the high-pressure homogeniser using the model systems lipase or beta-lactoglobulin as examples
(Applicant
Karbstein, Heike
)
Herstellung polymerbeschichteter Nanopartikel durch Hochdruckhomogenisation partikelbeladener Monomere mit nachfolgender Miniemulsionspolymerisation
(Applicants
Karbstein, Heike
;
Landfester, Katharina
)
Influence of thermomechanical stresses on structural and functional changes of highly concentrated protein systems in extrusion processing
(Applicant
Karbstein, Heike
)
Investigation on the usage of effervescent atomization for spraying and spray drying of complex rheological food liquids and on the resulting particle and product properties
(Applicant
Karbstein, Heike
)
Untersuchungen zum Aufbau nanostrukturierter Partikelagglomerate als Wirkstoff-Trägersysteme durch gezielte Reagglomeration von Nanopartikel in Strömungen
(Applicant
Karbstein, Heike
)
Research Grants
Completed projects
Charakterisierung von W/O/W-Doppelemulsionsstrukturen, insbesondere der inneren und äußeren Tropfengrößenverteilungen, durch kernmagnetische Resonanz (PFG-NMR)
(Applicant
Karbstein, Heike
)
Entwicklung flüssiger, wasserdispergierbarer Phytosterolformulierungen zur Senkung des Serum-Cholesterolspiegels
(Applicant
Schubert, Helmar
)
Fettreduktion durch Doppelemulsionen: Grundlegende Untersuchungen zur Beeinflussung der Mikrostruktur von Doppelemulsionen und deren Auswirkung auf konsumentenrelevanten Produkteigenschaften (mouth-feel, Kremigkeit, Fettgeschmack, Sättigung)
(Applicant
Karbstein, Heike
)
Heat resistance of bacterial spores at extremely high temperature and low water activity
(Applicant
Schubert, Helmar
)
Investigation of emulsification with ultrasound
(Applicant
Schubert, Helmar
)
Investigations on the production of water-in-oil emulsions
(Applicant
Schubert, Helmar
)
Investigations regarding the measurement of relevant flow conditions for droplet deformation and disruption in high pressure homogenization with orifices and scalability of mechanisms
(Applicants
Karbstein, Heike
;
Kähler, Christian Joachim
;
Walzel, Peter
)
Research Units
Completed projects
Modellierung der Trocknungsvorgänge bei der Mikrowellenvakuumstrocknung von Lebensmittel
(Applicant
Schubert, Helmar
)
Zentralprojekt
(Applicant
Buggisch, Hans W.
)
Research Training Groups
Completed projects
GRK 366: Interfacial Phenomena in Aquatic Systems and Aqueous Phases
(Spokesperson
Frimmel, Fritz
)
Additional Information
© 2024
DFG
Disclaimer / Copyright
/
Privacy Policy
Textvergrößerung und Kontrastanpassung