Detailseite
Zusammenhang von Phytoplankton-Biodiversitäts- und Lebensqualitätseffekten im Herbivore-Zooplankton - und in der Verlängerung: Diversität und Lichtklimavariabilität in aquatischen Ökosystemen
Antragsteller
Professor Dr. Alexander Wacker
Fachliche Zuordnung
Ökologie und Biodiversität der Pflanzen und Ökosysteme
Hydrogeologie, Hydrologie, Limnologie, Siedlungswasserwirtschaft, Wasserchemie, Integrierte Wasserressourcen-Bewirtschaftung
Ökologie und Biodiversität der Tiere und Ökosysteme, Organismische Interaktionen
Hydrogeologie, Hydrologie, Limnologie, Siedlungswasserwirtschaft, Wasserchemie, Integrierte Wasserressourcen-Bewirtschaftung
Ökologie und Biodiversität der Tiere und Ökosysteme, Organismische Interaktionen
Förderung
Förderung von 2013 bis 2020
Projektkennung
Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG) - Projektnummer 228804654
Erstellungsjahr
2019
Keine Zusammenfassung vorhanden
Projektbezogene Publikationen (Auswahl)
-
High food quality of prey lowers its risk of extinction.
Oikos, Vol. 126. 2017, Issue 10, pp. 1501-1510.
Raatz, Michael; Gaedke, Ursula & Wacker, Alexander
-
Linking primary producer diversity and food quality effects on herbivores: A biochemical perspective. Scientific Reports, Vol. 7. 2017, 11035.
Marzetz, Vanessa; Koussoroplis, Apostolos-Manuel; Martin-Creuzburg, Dominik; Striebel, Maren & Wacker, Alexander
-
Understanding and predicting physiological performance of organisms in fluctuating and multifactorial environments. Ecological Monographs, Vol. 87. 2017, Issue 2, pp. 178-197.
Koussoroplis, A-M., S. Pincebourde, & A. Wacker
-
Environmental concentrations of pharmaceuticals directly and indirectly influence an aquatic food web. Ecotoxicology and Environmental Safety, Vol. 156. 2018, pp. 271-278.
Grzesiuk, Malgorzata; Spijkerman, Elly; Lachmann, Sabrina C. & Wacker, Alexander
-
One man's trash is another man's treasure - the effect of bacteria on phytoplankton-zooplankton interactions in chemostat systems. Limnology and Oceanography Methods, Vol. 16. 2018, Issue 10, pp.
629-639.
Raatz, M., S. Schaelicke, M. Sieber, A. Wacker, & U. Gaedke
-
Feeding in the frequency domain: Coarser-grained environments increase consumer sensitivity to resource variability, covariance and phase. Ecology Letters, Vol. 22. 2019, Issue 7, pp. 1104-1114.
Koussoroplis, Apostolos‐Manuel; Schälicke, Svenja; Raatz, Michael; Bach, Moritz & Wacker, Alexander
-
Food quantity-quality co-limitation: Interactive effects of dietary carbon and essential lipid supply on population growth of a freshwater rotifer. Freshwater Biology, Vol. 64. 2019, Issue 5,
pp. 903-912.
Schälicke, Svenja; Sobisch, Lydia‐Yasmin; Martin‐Creuzburg, Dominik & Wacker, Alexander
-
Nitrate or ammonium: Influences of nitrogen source on the physiology of a green alga. Ecology and Evolution, Vol. 9. 2019, Issue 3, pp. 1070-1082.
Lachmann, Sabrina C.; Mettler‐Altmann, Tabea; Wacker, Alexander & Spijkerman, Elly
